4 Salatopskrifter
Hvidkålssalat m/jordskokker og grapefrugt
200 g snittet hvidkål 100 g jordskokker, skrælles og skæres i tynde skiver ½ grapefrugt eller appelsin 1 bdt persille
Hvidkålen snittes, jordskokkerne skrælles og skæres i tynde skiver. Kommes i en skål med koldt vand tilsat 1 spsk citronsaft så man undgår at de bliver brune. Grapefrugten eller appelsinen skrælles og skæres ud i fileter. Hak et bundt persille fint. Bland alle ingredienser sammen – uden Vandet.
Kan spises til kylling eller en sammenkogt ret.
-----------------------------------------------------------------------
Randi’s nemme sellerisalat
100 g groft selleri 50 g julesalat 25 g fint snittet sommerløg 2 dl ylette Citronsaft, Sød
Bland sellerien og yletten sammen og smag den til med citronsaft og Sød.
Læg julesaften ud på en stor tallerken og læg selleriblandingen ovenpå og pynt med fintsnittet løg.
------------------------------------------------------------------------ Tomatsalat 100 g kryddertomater 25 g hakket salatløg 1 bundt frisk basilikum 2-3 tsk oliven olie eller anden efter smag 2-3 tsk Italien kryddereddike fra Heidelberg ----------------------------------------------------------------------------- Rødkålssalat
200 g rødkål 200 g gulerødder 125 g ananas + 2 spsk saft 1 æble 40 g svedsker u/sten ------------------------------------------------------------------- Dressing:
2 spsk olie 1 spsk eddike salt, peber evt. karry Det hele snittes fint og blandes med dressingen. Salaten trækker I køleskabet I ca. 2 timer.
|