4 Salatopskrifter

Hvidkålssalat m/jordskokker og grapefrugt

 

                 200 g snittet hvidkål

                 100 g jordskokker, skrælles og skæres i tynde skiver

                 ½ grapefrugt eller appelsin

                 1 bdt persille

 

Hvidkålen snittes, jordskokkerne skrælles og skæres i tynde skiver.

Kommes i en skål med koldt vand tilsat 1 spsk citronsaft så man               undgår at de bliver brune.

Grapefrugten eller appelsinen skrælles og skæres ud i fileter.

Hak et bundt persille fint. Bland alle ingredienser sammen – uden

Vandet.

 

 

Kan spises til kylling eller en sammenkogt ret.

 

-----------------------------------------------------------------------

 

Randi’s  nemme sellerisalat

 

                 100 g groft selleri

                 50 g julesalat

                 25 g fint snittet sommerløg

                 2 dl ylette

                 Citronsaft, Sød

 

 

 

Bland sellerien og yletten sammen og smag den til med                 citronsaft og Sød.

 

Læg julesaften ud på en stor tallerken og læg selleriblandingen         ovenpå og pynt med fintsnittet løg.

 

------------------------------------------------------------------------

Tomatsalat

                 100 g kryddertomater

                 25 g hakket salatløg

                 1 bundt frisk basilikum

                 2-3 tsk oliven olie eller anden efter smag

                 2-3 tsk Italien kryddereddike fra Heidelberg

-----------------------------------------------------------------------------

Rødkålssalat

 

                      200 g rødkål

               200 g gulerødder

               125 g ananas + 2 spsk saft

               1 æble

               40 g svedsker u/sten

-------------------------------------------------------------------

Dressing:

 

               2 spsk olie

               1 spsk eddike

               salt, peber evt. karry

Det hele snittes fint og blandes med dressingen.

Salaten trækker I køleskabet I ca. 2 timer.

Tilbage til forsiden